http://reentry7.blogspot.com/

⏣➤MY PROFILE

My photo
Sub Urban, Malaysia
►ReentryCapsule percaya dan yakin memakan nasi itu boleh mengenyangkan perut.

➤KATA-KATA POYO

Pakar teori aerodinamik mengatakan rekabentuk tubuh badan Kumbang BambleBee adalah SALAH.Kumbang BamBleBee sepatutnya TIDAK BOLEH TERBANG.Seumur hidup, Kumbang BamBleBee tidak pernah belajar tentang teori aerodinamik dan dia pun tidak tahu sepatutnya dia tidak boleh terbang.Tapi dia hanya mahu terbang.Jadi dia terbang je lah.Sambil terbang dia pun berkata...." Ada Aku Kisah.!!..ChaiiTT"..!!...Terima KaseeYY..!!



aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa- Ntah Saper Cakap Aku Pun Dah Lupa -

➤SEARCH THIS BLOG

████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

Monday, December 10, 2012

PAS PEMBOHONG.HOK OLLOH....!!!....SANTANA...!!!!!


Cakap banyak pun tak guna.Korang tengok je lah video ni.

     Chaiitt..!! 

     SantaNa....!!!!!!

Friday, September 7, 2012

GNOME PANEL DIMASUKKAN SEMULA DI DALAM UBUNTU 12.04 LTS.

Selepas ramai pengguna ubuntu sebelum ni merungut dengan Unity yg bercelaru tu akhirnya Gnome Panel Classic di masukkan semula untuk mengelakkan lebih ramai pengguna Ubuntu berhijrah kepada Distro Linux yang lain seperti Linux Mint dan lain-lain lagi.

Cara nak Install dia senang sahaja.Pergi ke Ubuntu Software Center dan download Gnome Panel direct disana.Kat bawah ni ada screenshot daripada desktop aku.

► Baru syiok pakai Ubuntu dengan Menu Panel Classic macam ni.Macam Unity  Lens tu bila bukak jer terus SELAMBAK jer application dia.Macam bukak laci lepas tu barang-barang dekat dalam dia berterabur sana sini.Sakit Mata +Sakit Otak.Kebanyakkan pengguna nak benda yang simple dan pantas.

 

Sekian.

 

Terima KaseeYY..!!!!

 

Reentry Logo_thumb_thumb_thumb

Monday, September 3, 2012

BAS PERSIARAN JELAJAH MERDEKA PKR HANGUS TERBAKAR.PtuiiiiiHHHH..!!!!!

PtuiiiiiHHHH…!!!!!Baru-baru ni FucKhaThan TaYik pimpinan JuburTaik sibuk heboh 1Malaysia konon Bas Persiaran yang digunakan untuk jelajah seluruh Malaysia untuk Kempen Piliharaya mereka telah disabotaj.Macam biasa secara Automatik UMMNO/BN yang akan jadi kambing hitamnya.Kunun Najib dah gerun dengan strategi Pakatan Taik nak berkempen semasa piliharaya nanti.Kalau betul lah geng UMMNO BN yang punya kerja aku rasa diorang ni memang bodoh.Alang-alang nak sabotaj baik bakar terus bagi rentung jer bas tu.Setakat lempar-lempar cat budak sekolah menengah pun boleh buat.PTuiiiiHHH…..!!!!!!

Tapi aku rasa ini semua Nuar Jubur Taik punya angkara.Kita semua macam tak biasa dengan perangai Nuar Jubur Taik yang suka bikin cerita palsu untuk meraih simpati dari orang ramai.Kalau kita tengok kes yang lepas-lepas pun kita dah dapat tengok pattern penipu Nuar Jubur Taik dan  Monyet-Monyet Hutannya.

Aku saja jer letak tajuk Bas tu terbakar walaupun sebenarnya bas tu tak terbakar pun.Kasi bikin gempak sikit.JuburTaik kan suka berita-berita gempak yang boleh meraih simpati rakyat.Nak psiko orang je lebih dia ni.Tak tahu lepas ni apa lagi cerita palsu Tahi yang dia nak buat pulak.

Selebihnya silalah tengok picture dibawah sekiranya Bas JuburTaik itu betul-betul terbakar.Enjoyy…..

ChaiiiiTTTT..!!!!!!!

Terima KaseeYY..!!!!

 

Reentry Logo_thumb_thumb_thumb          anigif ◄------Hensem tak?

Friday, August 10, 2012

REENTRY MENZIARAHI TANAH PERKUBURAN DI SINGAPURA.

Datang rumah saudara di seberang pulau ni.Selalu orang Malaysia masuk Singapore mesti upload gambar pergi USS(Universal Studio),pergi shopping Orchad Road lah.,itu lah ini lah,bebagai lah.Bajet global n urban la tuh.PTuiiiHHH…!!!

Baru aku tahu dan sedar aku ramai saudara Melayu Islam yang dah lama pergi di Singapura ni.So aku pun buat keputusan nak pergi menziarahi pusara mereka sementara aku kat Singapura ni.

Tanah perkuburan di Singapura ni rapat-rapat.Macam dekat Malaysia ada banyak gap atau ruang sikit.Mungkin tanah terhad dan mereka nak gunakan tanah semaksimum mungkin.

Sebenarnya ada banyak lagi gambar-gambar yang best.Tapi tak boleh nak upload kat sini sebab ada muka aku yang hensem-hensem masam tu dalam pic ni.Jangan maraa aaaa……ChaiiTTT..!!!!!

Terima KaseeeYY…!!!

Reentry Logo_thumb_thumb

TRAFFIC LIGHT MERAH L.E.D CAP LOVE.CHAIITT..!!!

Saper punya kerja Ntah.Traffic light  simpang empat dekat dengan Endah Parade nak menghala ke Stadium Bukit Jalil tu dah bertukar dari bentuk bulat kepada logo LOVE atau bentuk HATI.Wakakakak..Saper la yang vandalisme lampu isyarat merah ni aku pun tak tahu.Macam-macam hal lah.Traffic light ni jenis L.E.D tu yang senang dia matikan beberapa lampu LED tu dan ianya akan membentuk satu corak,pattern atau logo.Jangan ko buat logo tak senonoh sudah..CHaiiTT..!!!!

Kalau korang nak lagi clear korang pergi sendiri lah dekat tempat ni.ChaiiTTT..!!!!

 

Terima KaseYYY..!!!!

Reentry Logo_thumb_thumb

Thursday, August 9, 2012

KERETA CORAK MACAM HANDBAG

Tadi aku bayar bil hp dekat area Taman Tun Dr.Ismail dekat dengan Pasar Besar tu aku nampak ada satu kereta tengah parking. Cat atau aku rasa sticker body kereta ni corak macam handbag.Macam-macam ada…..ChaiiTT…!!!!

 

Terima KaseeYY….!!!!

 

Reentry Logo_thumb_thumb

Thursday, August 2, 2012

SCAM TAIK TAK SUDAH-SUDAH.

“Your Card telah berjaya dan menangi hadiah”.Ayat macam TAIK.Kot yer nak menipu pun pro la sikit.BAHLOL betul.Dihantar menggunakan number 019-5865375.Lepas tu suruh call number 012-8030445.www.promohadiah.co.cc website taik apa ni wooiii.Mati hidup balik takkan aku call.Ini semua TIPU,TIPU,TIPU.PtuiiiiHHH….!!!!

 

ChaiiTT…!!!!

 

Terima KaseeYYY…!!!!!

 

Reentry Logo_thumb_thumb

BYE BYE UBUNTU + UNITY:►WELCOME LINUX MINT 13 (CODENAME MAYA)

UNITY + UBUNTU = TAIK.Aku dah cuba membiasakan diri pakai Ubuntu dengan Unity ni tapi memang tak boleh blah langsung.Menyusahkan,menyakitkan hati dan macam bodoh.Aku pun tak nak kutuk lebih-lebih pasal Unity ni tapi solution nya aku telah berhijrah kepada DIstro Linux yang lain iaitu LINUX MINT.Distro atau distribution yang aku gunakan adalah Linux Mint Cinnamon.Tak payah nak struggle bagai nak gila guna Ubuntu Unity yg huru hara dan berserabut perut.Berikut adalah screenshot desktop Linux Mint Cinnamon yang aku pakai sekarang.

Terima KaseeeYYY…!!!!

 

Reentry Logo_thumb

Friday, April 20, 2012

► KONVOI PROTON PREVE MACAM TAIK.

Berdirinya saya disini adalah untuk memberikan ucapan mengenai KEPOYOAN perserta-peserta konvoi Proton Preeve yang baru dilancarkan pada    minggu lepas.KEPOYOAN dan KEBAJETAN macam bagus-bagus mereka ini hampir-hampir menyebabkan kemalangan jalanraya.Macam PUNDEK.!!!

Ceritanya macam ni.Macam biasa rutin harian aku pagi-pagi buta pukul 6:45AM aku dah bertolak keluar dari rumah.Macam biasa aku menggunakan Lebuhraya Damansara Puchong(LDP).Kena gerak awal,kalau gerak lewat nanti jam gila babi macam taik hanjeng rasa macam nak terberak-berak.!!Kalau ada kereta rosak,accident dan ditambah pula dengan pemandu-pemandu yang lembam lagi lah teruk jamnya nanti.Untuk nak elak sakit perut dan sakit kepala dalam traffik jam aku memang suka gerak awal.Kalau tak silap aku benda ni jadi pada 17 April 2012 (Selasa).Sehari selepas pelancaran Proton Prevee yang menjadi kebanggaan rakyat Malaysia KUNUN.ProooT…..!!!!PiGiDah..!!!

Sambil drive aku pun dengar lagu-lagu  dalam USB ThumbDrive sambil korek-korek hidung aku yang gatal.Korek-korek taik idung takder tapi bulu idung pulak yang gugur.CHaiiTT..!!!!Masa aku tengah drive lebih kurang dekat dengan LRT Kelana Jaya laluan menghala ke Damansara tiba-tiba ada bunyi siren Polis dari belakang.Aku tengok ada Satu Motosikal Berkuasa TInggi Polis Trafik Diraja Malaysia meminta laluan.Aku pun dengan rasa tawadduk dan rendah diri memperlahankan  dan membelok sedikit ke tepi untuk memberi laluan kepada kenderaan VVIP yang tak tahan sakit perut nak terberak tu lalu. Kalau tak bagi lalu kang TERCIRIT pulak dalam seluar VVIP tu.Proooottt……!!!!!!!

Tapi rupa-rupanya yang kecoh nak lalu tu bukannya VVIP,Ambulan,atau Black Maria bawak tahanan penjara tapi segerombolan konvoi Proton Preve yang nak lalu.Setiap kereta Proton Preve tu ada lampu mata arah kecik cinonet warna oren (beacon light).Macam lampu siren la.Dekat  cermin belakang setiap kereta proton preve tu ada stiker COMM1,COMM2,COMM3 dan seterusnya.Mamat dalam Proton Preve yang depan sekali tu dengan BANGGANYA mengeluarkan isyarat tangan ketepi-ketepi kepada pemandu-pemandu yang lain.Kironyo macam kerabat Rajo-Rajo nak lalu lahh….!!!!ChaiiTT..!!!!

Dalam lima atau enam buah Proton Preve yang aku nampak melepasi kereta aku.Lepas semua konvoi tu dah berhambus pemandu-pemandu lain dan aku pun masuk semula ke lane atau laluan yang betul dan meneruskan perjalan seperti biasa.Ada yang nak pergi kerja,hantar anak sekolah,lori nak hantar ais,mamak jual roti,ada yang baru balik kerja shift malam dan lain-lain lagi.

Tiba-Tiba masa aku tengah sedap-sedap dengar lagu K-Pop ada satu kereta mencucuh-cucuh aku dari belakang lepas tu dia macam nak membelah laluan tu.Terus dia menyodok masuk di tengah-tengah antara dua lane.Aku tengok dari sisi tepi nampak macam Exora.Tapi tengok sekali lagi nampak macam Proton Pesona la pulak.Disebabkan kereta tu tak sabar-sabar nak lalu dan hampir-hampir nak bergesel dengan kereta aku maka aku pun beralah sambil perlahan dan membelokkan sikit kenderaan untuk memberi laluan kepada si LAHANAT ni.Sambil dia lalu aku pun toleh dan jerit dekat driver tu.Kau ni BODOH ke HAPA.!!!Tapi aku rasa dia tak dengar kot.Sebab cermin tutup on air cond.Wakakakakaka…!!!!!

Rupa-rupanya kereta yang menggelupur nak lalu tu adalah saki baki konvoi Proton Preve yang TERCICIR ataupun TERTINGGAL di belakang.Konvoi apa kejadahnya kalau main tinggal-tinggal kawan kat belakang.Ke yang tertinggal ni berhenti berak kejap kat Steyen Minyak tadi.Ada dalam 4 ke 5 buah kereta Proton Preve yang tertinggal.Apa yang bahayanya masa mamat konvoi Proton Preve ni nak membelah laluan atau meminta laluan dia langsung takder bunyi siren amaran atau horn.Beacon light warna oren kecik tu langsung tak boleh pakai.Tak perasan pun dari belakang.Nak suluh Kotey dalam jamban boleh la.Kalau la aku tak perasan dan tiba-tiba aku ubah fikiran nak masuk ke lane kiri kemungkinan besar akan berlaku satu kemalangan ngeri yang bertimpa-timpa.Sebabnya kawan-kawan dia yang mengekori dari belakang pun bawak laju jugak macam la urgent sangat nak terberak.Lepas dah dapat pintas kereta aku yang hensem tu aku tengok kat depan dia masih tersangkut jugak sebab kereta-kereta kat depan tu malas nak layan diorang bagi laluan .Padan muka.Wakakakakak…..Lepas tu aku pun ikut dari belakang.

Bila dah sampai dekat dekat dengan Fly Over sebelum Sri Pentas TV3 tu aku tengok Proton Preve yang mula-mula tadi bagi isyarat tangan ketepi-tepi  dengan Motosikal polis trafik dah tahan semua trafik dekat depan untuk nak beri laluan kepada konvoi Preve yang tercicir ni.Agaknya dia dah calling-callling la tu mintak bantuan beri laluan sebab semua pemandu kat sini degil tak nak layan diorang mintak laluan.Wakakakakaka….!!!!! Macam Cibai..!!!!

Apa yang aku hangin sangat kat sini apa kebenda yang urgent sangat korang ni sampai menganggu lalu lintas  masa orang tengah sibuk berpusu-pusu nak ketempat kerja dan sebagainya.Kalau nak cepat sangat apsal tak gerak pukul 4:00AM je.Masa tu jalanraya clear.Rasanya kalau korang nak baring-baring sambil cabut bulu-bulu roma tengah jalan pun takper.Ini nak lalu masa orang semua tengah stress nak ketempat kerja.Kalau Ambulan yang nak bawak orang sakit atau kereta peronda polis yang urgent nak pergi ke tempat kejadian tu takper la.Ini korang nak pergi mana.Nak pergi Sri Pentas je ke?Macam Taik Haram Babi Hanjeng.Ada yang hantar anak sekolah dan nak hantar baby pergi nursey.Kalau eksiden dan libatkan kanak-kanak atau budak-budak ni tak ker SIAL namanya korang ni.Ingat Preve tu macam Ferrari ke.PtuiiHH..!!!!!Kalau bawak Ferrari sekalipun saper-saper pun tak boleh membahayakan nyawa orang lain di Jalan Raya lah BODOH.!!!!

Disini saya ingin memberi peringatan kepada mana-mana kenderaan yang nak berkonvoi.Tak payah la nak POYO sangat.Korang ingat korang ada pasang beacon light dengan stiker COMM1,COMM2,COMM3 tu kira korang dah bagus sangat boleh halau-halau orang macam HANJENG.Kau ingat kau sorang je ke urgent dan ada urusan penting BODOH.Sekian sahaja karangan saya yang bertajuk Konvoi Proton Preve sangat Poyo dan Bajet Macam Good-Good.

 

ChaiiTT….!!!!!

 

Terima KaseeYYY……!!!!!!

 

Reentry Logo_thumb

 

 

Wednesday, March 28, 2012

TERUSAN JOHOR GANTI JAMBATAN BENGKANG-BENGKOK

Kita semua sedia maklum projek jambatan bengkok untuk menggantikan Tambak Johor dibatalkan disebabkan oleh kelemahan dan kebiolan pentadbiran Pak Dol.Negara mengalami kerugian beratus-ratus juta ringgit kerana kegagalan projek ini untuk diteruskan.Singapura seperti biasa akan mencari pelbagai helah untuk mengagalkan projek ini kerana dengan adanya jambatan bengkok ini kapal-kapal kecil dan serdahana kecil(mungkin kapal-kapal besar pun boleh kot) mampu untuk belayar dan berlabuh di sekitar Selat Johor.Ini sedikit sebanyak akan menaikkan lagi taraf bandaraya Johor Baharu dan akan merancakkan lagi pertumbuhan ekonomi di kawasan sekitarnya.

Aku pun tak tahu apa sebab dan puncanya sampai sekarang Malaysia masih tiada mengambil apa-apa inisiatif lagi untuk meneruskan projek yang boleh memberikan manfaat yang besar kepada rakyat Negeri Johor.Apa yang aku baca dan faham Singapore  demand macam-macam kalau kerajaan Malaysia nak teruskan jugak projek ni.Nak Pasir dari negara kita untuk nak luaskan tanah jajahan diorang,nak gunakan ruang udara Malaysia untuk kegunaan tentera udara mereka menjalani latihan dan macam-macam lagi benda yang mengarut lah.Yang peliknya kita nak buat jambatan ni dekat wilayah jajahan kita tapi kenapa kita kena jadi BAPOK MANDOL mintak kebenaran dan ikut telunjuk diorang pulak.Babi Hanjeng betul Singapore ni.Aku rasa Singapore tak suka jambatan bengkok lah  tapi dia suka KoteY bengkok Encik Anuar Ibrahim kot.Lancau..!!!! ChaiiTTT..!!!

 

Jadi untuk nak elakkan pertenglikahan yang tak sudah-sudah dengan Singapore aku rasa solution dia kita cancel terus buat jambatan bengkok tu tapi kita gantikan dengan sebuah terusan.Ala-ala Terusan Suez la.Kita korek tanah dan buat satu terusan supaya air laut di Selat Johor boleh mengalir dan juga membolehkan kapal-kapal belayar dan berlabuh.Singapore nak simpan Tambak Johor  yang dah uzur macam Apek Lee Kwan Yew tu sampai hari kiamat pun pergi lantak dengan diaorang lah.Kita buat satu terusan baru.Singapore melalak-lalak nak bantah ke nak haper ker lantak dengan diorang la.Kita tak kacau pun tanah jajahan diorang dan satu lagi kita tak usik pun Tambak Johor tu walaupun separuh Tambak Johor adalah milik kita.ChaiiTTT..!!!

 

Terusan Johor yang bakal dibina.Gambar sekadar cadangan dan hiasan sahaja.Harap Maklum.

Bila dah ada terusan ni  nanti banyak projek-projek pelancongan dan perumah boleh dibangunkan di sekitar terusan tu nanti.Singapore boleh simpan Tambak Johor tu buat Jeruk Asam Masin.Sekian.

 

ChaiiTT..!!!!!

 

Terima KaseeYY..!!!!

 

Reentry Logo

 

 

Friday, March 2, 2012

WINDOWS 8 CONSUMER PREVIEW [SCREENSHOT]:► REENTRY7 TEST MACHINE

 

Windows 8  prebiu untuk pengguna telah dilepaskan. Download di http://preview.windows.com  . Windows 8 ini direka untuk PC Tablet(Macam Ipad,Galaxy tab dll).Ianya juga boleh digunakan untuk komputer biasa. Ada dua options nak download.Satu direct download.  Dia akan terus install ke PC yang kita pakai tu.Tapi aku nak install Windows 8 ni dalam test PC yang lain.Jadi aku download ISO images n burn dalam USB Drive.Kat bawah ni screenshot Windows 8 yang aku install.

Setakat ni je dulu.Lepas ni aku nak test Windows 8 ni pakai LCD Touch Screen.Cuma sekarang ni aku takder I/O card untuk nak connect Touch Screen dengan CPU je.Lepas dah test nanti aku  update dalam blog ni.

 

CHaiiTT..!!!!!

 

Terima KaseeeYY…!!!!!

 

Reentry Logo

ReentryCapsule Web Log [ reentry7.blogspot.com ]